U nedjelju, 5. studenoga 2017., održan je 1. Mandarina polumaraton (1. Mandarine Halfmarathon) u organizaciji sportske udruge Neretva Run.

Pobjednici 1. Mandarina polumaratona su Ante Živković u muškoj i Nikolina Šustić u ženskoj kategoriji. Ante je dionicu dugu 21 kilometar pretrčao za 1:14:47, a Nikolina 1:21:16. Od trkača drugi je došao Alija Imamović (1:17:29), a treći Tomislav Kopač (1:17.43). Drugo mjesto među trkačicama pripalo je Mariji Vrajić (1:24:30), a treće Amela Trožić (1:29:56).

U utrci polumaratona, koja je startala u Vidu malo iza 10 sati i trčala se ulicama Metkovića i prigradskih naselja, nastupio je ukupno 181 dugoprugaš, od čega 130 muškaraca i 50 žena uglavnom iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Cilj utrke je bio na Velikoj rivi u Metkoviću.

Usporedo s polumaratonom trčala se utrka Butterfly race na 5 kilometara za Manuelu Čuturu, teško oboljelu sedmogodišnju djevojčicu. Start utrke bio je u Vidu odmah nakon starta polumaratona, a cilj u Velikoj rivi u Metkoviću. U rekreativnom raspoloženju, a s velikim srcem nastupilo je oko 250 trkača svih uzrasta.

Na kraju, oko 13,30 sati gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan je uručio medalje i pokale pobjedicima 1. Mandarina poolumaratona, a predsjednik Športske zajednice Metkovića Ante Zovko plakate i priznanja za najbrže sudionike humanitarne utrke Za Manuelu. Trgovački lanac Tommy, koji bio jedan od sponzora utrke, donirao je 15 000 kuna za potrebe liječenja male Manuele na čemu je u ime obitelji zahvalio Manuelin djed.

Organizator utrke SU Neretva Run zahvaljuje se svim sudionicima utrka, mnogobrojnim volonterima i sponzorima, medijima, Županiji, Športskoj zajednici i Gradu Metkoviću…