Današnjim 13. kolom završio je jesenski dio sezone Prve županijske lige. Ostala je još samo jedna neodigrana utakmica između Maestrala i Jadrana 1929.

Gusar je jesenski prvak Prve županijske nogometne lige. Nije napravio kiks u zadnjem kolu. Naprotiv, nadigrao je na svojoj Pržini sa čak 5:0 Maestral (Jure Vladimir i Darko Dodig po dva te jedan Alen Oršulić).

Prvi favorit Lige Neretva zaključila je jesenski dio sezone na trećem mjestu sa četiri boda manje od Gusara i bodom manje od Orebića. Neretva je na nakon dva poraza u nizu ostvarila pobjedu, i to je sa čak 7:0 u srazu s posljednjim Žrnovom.

Uvjerljiva je u 13. kolu bila kod kuće i Croatija protiv Omladinca s Lastova (4:0). U zadnjem kolu od sastava iz samog vrha kiksao je jedino Hajduk 1932., koji je na svom terenu odigrao protiv Konavljanina (samo) 2:2. Konavljanin je ‘otkinuo’ dva boda Župi dubrovačkoj na svojoj Trstenici, a sad je isto uspio još jednom sastavu iz vrha.

U Smokvici Jadran 1929. je dobio ONK Metković s 3:2. Gosti su vodili s 2:0 (Stipan Marević u 17. i Roko Brečić u 35. minuti) , ali na kraju peta pobjeda sastava iz Smokvice, koji je ove jeseni iznenadio, kao i Konavljanin, Župu dubrovačku i Hajduka 1932., obojici je ‘otkinuo’ planirana dva boda, i to je uspio ne kod kuće, već u Čibači (3:3) i Vela Luci (1:1). Pohvalit će se i s pobjedom kod kuće protiv prošlogodišnjeg doprvaka (Croatia Gabrili). Jadran 1929. ima utakmicu manje. Još ima igrati protiv Omladinca s Lastova. Ima priliku jesen zaključiti u gornjem domu, na sedmom mjestu. Preokret protiv ONK Metković potpisali su Silvano Cetinić u 44., Ivica Grbešau 47. i Mladen Salečić iz kaznenog udarca u 86. minuti. Domaćin je u 85. minuti ostao s desetoricom. Isključen je bio Nikola Žalac.

Čeka nas zanimljivo proljeće. Gusar ima najteži raspored, pogotovo na početku drugog dijela. Neretva, šuška se, posegnut će za pojačanjima. Župa dubrovačka nije dignula ruke od borbe za naslov. Dočekuje Gusara već u 1. kolu nastavka, potom joj dolazi vrlo brzo i Neretva… Orebić ide Gusaru, domaćin je Neretvi.

Rezultat 13. kola: 

  • Ćibača: Župa dubrovačka – Grk 5:0
  • Komin: Gusar – Maestral 5:0
  • Smokvica: Jadran 1929. – ONK Metković
  • Gabrili: Croatia – Omladinac 4:0
  • Vela Luka: Hajduk 1932. – Konavljanin 2:2
  • Metković: Neretva – Žrnovo 7:0
  • Orebić: Orebić – Slaven 1:0.

Poredak na tablici:

Tekst: Toni Vlašić/dubrovacki.hr