Uz mnoge obljetnice ove godine navršila se i deseta obljetnica od početka rada meteorološke postaje Vid.  8. listopada 2007. u suradnji s Crometeo udrugom , mjesnim odborom Vid, te gradom Metkovićem u Vid je postavljena automatska meteorološka postaja koja je u to vrijeme bila prva takva u našoj županiji, piše vidonjac.com.

Postaja izmjerne vrijednosti šalje na računalo koje putem posebnog softwera obrađuje podatke i šalje na internet. Meteorološki podaci iz Vida dostupni su svakih 5 minuta putem računala i mobitela gdje god se nalazili. Dovoljno je da posjetite web stranice vid.hrvidonjac.commetkovic.hrpljusak.com ili awekas.at i metorološke podatke iz Vida imate kao na dlanu.

U ovih 10 godina zanimanje za meteorologiju i postavljanje metoroloških postaja u našoj županiji još uvijek je jako maleno, dijelom zbog neznanja a dijelom i zbog financiskih sredstava do kojih je vrlo teško doći. Svijetli primjer suradnje bila je bivša gradska vlast (MOST) na čelu s gradonačelnicom Katarinom Ujdur koja je u suradnji s gradskim firmama izdvojila financiska sredstva za kupnju nove i kvalitetnije postaje s kojom će mjerenja imati minimalna odstupanja u odnosu na ona službena.Postaja će biti naručena u Nizozemskoj, realizacija cijelog projekta trebala bi biti završena do sredine sljedećeg mjeseca.

Ovim putem zahvaljujem se bivšoj gradskoj upravi na čelu s gradonačelnicom Katarinom Ujdur, gđi Danijeli Kešini, udruzi Crometeo kao i HSŠKD Narona, poručuju operateri meterološke postaje Vid.