Ovogodišnja ekipa UL Crni put spoj je iskusnijih veslača i nekoliko mlađih momaka, a sve pod trenerskom palicom Josipa Kaurina koji već petu godinu za redom ljeto provodi u Metkoviću kako bi što bolje pripremio ekipu. Uz Matka Volarevića Jablana i Milu Sentu koji su od osnivanja udruge 2008. godine odveslali sve maratone, iz pobjedničke 2014. tu su još Hrvoje Volarević, Dragan Pandžić, Andrija Vučković, a posebno raduje povratak kapetana ekipe iz 2014. Josipa Musulina.

Sedam ekipa s područja Metkovića

Osim Udruge lađara Crni put za plasman među prvih pet konkuriraju još dvije metkovske ekipe, Sv. Ilija i Jerkovac. Ukupno će nastupiti sedam ekipa s područja Grada Metkovića. Osim navedenih tu su još i Veterani 4. gardijske brigade, Domagojevi gusari Vid, Jerkovac juniori i Crni put juniori.

U srijedu utrke za startne pozicije

U srijedu su na rasporedu brzinske utrke za startne pozicije u Opuzenu gdje Crni put konstantno bilježi dobre rezultate. Pobjednici 2013. i 2014., trećeplasirani 2015. i 2016. pokušati će još jednom izboriti što bolju startnu poziciju.

Svim ekipama želimo uspjeh na jubilarnom 20. Maratonu lađa.