Slano je sinoć ugostilo “povratnički” hrvatski City Games susret nakon gotovo mjesec dana putovanja popularnih ljetnih igara po regiji. Natjecalo se pet ekipa, koje se nisu došle toliko nadmetati, koliko dobro zabaviti i družiti. Majkovo, s nešto ranijeg iskustva iz susreta u Zatonu, uspjeli su ovaj put dogurati do zlata. Prolaz dalje osigurali su i drugoplasirani Neretva Run Metković, dok su na trećem zasjele domaće Foke.

Kako je ovo skoro svima bio prvi susret s igrama, možda nismo vidjeli nekih briljantnih taktika, ali odlične atmosfere nije nedostajalo, a ni sjajnih sportskih poteza, poput onog Majkova koji su najmlađem timu, To Lutko, pustili da njihovoj ekipi od 5 članova u potezanju konopa suprostave svih svojih 8. Veliki entuzijazam ovih mladića i djevojaka govori nam da ih čeka lijepa budućnost nastave li sudjelovati u City Games susretima.

Zanimljiv je i podatak kako ekipa vrlo trendy imena, Primorski Despacito, nije uspjela osvojiti niti jedan bod, ali su svejedno bili najveseliji tim večeri!

Pored konopa, igrali su se i leteći vaterpolo, spašavanje turistkinja, alka i utrka magaraca, Nešto prije toga su se u City Games Junior mlađi uzrasti okušali u slagalicama, utrci vreća i uvijek odlučujućem potezanju konopa.

Susret u Slanom organizirali su Turistička zajednica Općine Dubrovačko primorje i Adria events.

City Games karavana nastavlja svoj put i ovaj vikend gostuje na Makarskoj Rivijeri, u subotu 29. srpnja na rasporedu su Tučepi, a 30. srpnja Brela.

Rezultati

  1. Majkovi (Majkovi) – 35 bodova
  2. Neretva Run (Metković) – 30 bodova
  3. Foke (Slano) – 26 bodova
  4. To Lutko (Slano) – 21 bod
  5. Primorski Despacito (Doli) – 0 bodova