Ekipa Zadarskog animiranog kutka odlučila je svim ljubiteljima crtanog filma pokloniti na gledanje prvi zadarski četrdeset minutni crtano-animirani film Snježni ljiljan. Autorica filma je slikarica Gordana Pazman, a glazbu je skladao Metkovac Alen Pračić Aron.

Crtani film je nastajo pune dvije godine i predani je rad nekolicine glumačko-likovnih i glazbenih entuzijasta: Snježane Bencarić, Renata Pizeka, Anći Miletić, Ane Fabijanić, Giovanne Sutlović.

U produkciji filma Snježni ljiljan sudjeluje Alen Pračić Aron, Metkovac koji je po završetku srednje škole studirao na Filozofskom fakultetu u Zadru gdje je stječe zvanje profesora filozofije i ruskog jezika. Danas živi i djeluje u Zadru.

Budući da se cijeli život bavim glazbom, upoznavši jednu malu grupu zadarskih lutkara, odazvao sam se njihovom pozivu da zajedno surađujemo. Tako su krenule mnoge lutkarske predstave koje su bile godinama izvođene na mnogim zadarskim događanjima kao npr. Dan grada, Dan planeta Zemlja, mnoge humanitarne akcije , Advent u Zadru itd… S vremenom lutkarski ansambl “Mrnjaus i prijatelji”animirani kutak počinje snimati prvi lutkarsko-animirani serijal. Snima deset epizoda u trajanju od 200 minuta. Nekoliko epizoda biva puštano u programima mnogih privatnih, regionalnih tv-kuća. Jednu od njih Božićno drvce pogledale su skoro sve regionalne televizije. Gledatelji su bili oduševljeni jer po njihovom sudu takvog sadržaja nedostaje. Upravo poradi toga odlučili smo se na Youtube kanal kao platformu na kojoj bi se mogao gledati sav naš rad i to bi naravno bio naš doprinos društvu jer to bi trebao i biti smisao umjetnosti i kulture, izjavio je za naš portal Alen Pračić.