Nakon uspjeha na županijskoj razini za naše gimnazijalce i učenike OŠ Stjepana Radića stigli su pozivi za državnu smotru LiDraNo 2018. koja će se održati u Primoštenu od 19. do 21. ožujka 2018. godine.

Gimnaziju Metkoivć predstavljat će Matija Borovac s novinarskim radom Je li čovjek postao robotom ili je robot postao čovjekom, mentorica Martina Pačić. Gimnazija će biti zastupljena i radijskom emisijom Tardisom kroz Eurosongmentorica Suzana Nižić.

Učenici Iva Mijić 7.d Luka Martinović 7.c  koji već tri godine vrijedno pripremaju emisije za Radio školarac, predstavljat će OŠ Stjepana Radića s radio emisijom Maraton lađa u kojoj, osim što govore slušateljima o maratonu, imaju i sjajne sugovornike, Mentorica je učiteljica Aleksandra Lukić-Skelić.

Nakon 6 godina duge stanke učenici i učitelji OŠ Stjepana Radića škole ponovno su se upustili u avanturu stvaranja školskoga lista. Ovo je veliki povratak jer će školski list Naša radost prvi put sudjelovati na državnom LiDraNu. List će predstaviti glavna urednica Korina Raguž, učenica 7.e ,  i njezina mentorica Ines Vukoja.

Svima želimo puno uspjeha i uspješno predstavljanje na ovogodišnjoj državnoj smotri LiDraNo 2018.