Metković je od večeras bogatiji za još jedan vokalni sastav, osnovana je ženska klapa “Metkovke” koja će djelovati pod okriljem istoimene Udruge.

Naime, večeras je u Zgradi političkih stranaka u Metkoviću održana osnivačka skupština Udruge Metkovke na kojoj je za predsjednicu Udruge izabrana Aleksandra Lukić Skelić.

Godinama nije bilo ovakvog sastava u gradu pa smo odlučile to promijeniti. Klapa se sastoji od sedam članica. To su Ana Dominiković, Marijana Curić, Vedrana Bušić, Ana Murtezani, Nika Plećaš, Branka Vladimir i ja. Namjera nam je pjevati obrade, ali i vlastite pjesme koje ćemo predstavljati na različitim festivalima. Klapu ‘Metkovke’ vodit će prof. Ivica Kaleb s kojim smo imali i prije suradnju u nekim drugim klapama. On je jedan od vodeći hrvatskih skladatelja i aranžera kada je riječ o klapskom pjevanju koji je za svoj rad dobio mnoge nagrade. Ponosne smo što je prihvatio raditi s nama, izjavila je Aleksandra Lukić Skelić.

Na skupštini su izabrana tijela Udruge. Za članove Upravnog odbora izabrani su Aleksandra Lukić Skelić, predsjednica, Pavo Jerković, Milan Kapović, Magdalena Medar Ujdur i Jašar Murtezani. Članovi Nadzornog odbora su Žaklina Marević, Adi Skelić i Nikola Grmoja.

Udruga ima i počasne članove koji su redom poznate osobe vezane uz glazbu i Metković, a to su: tenor HNK-a Split Saša Jakelić, tekstopisac i skladatelj Ivo Nuić, novinarka Mirna Berend, književnica Milana Vlaović i modna kreatorica Matija Vuica.

Ženska klapa Metkovke je najavila svoj prvi nastup na Melodijama hrvatskog juga Opuzen 2018. kada namjeravaju izvesti pjesmu Kapetan duše za koju su stihove i glazbu napisali Ivo i Fani Nuić, aranžman će napraviti Jašar Murtezani i Ivica Kaleb, a planiraju do nastupa snimiti i video spot.