U Zgradi političkih stranaka održana je Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Metkovića, na kojoj je za predsjednika izabran HDZ-ov Hrvoje Bebić. Novoizabranoga predsjednika GV-a podržalo je 10 vijećnika, dok je sedmero Mostovih bilo suzdržano. Za potpredsjednike su jednoglasno izabrani Miljenka Manenica iz HSLS-a i Krešimir Jurić iz Mosta NL.
– Zahvaljujem svim vijećnicima koji su mi ukazali povjerenje, ali i onima koji su bili suzdržani. Očekujem da ćemo svi surađivati i da ćemo raditi sve za dobrobit građana – naglasio je predsjednik Bebić.
– Mi smo već ranije najavili da ćemo na ovoj Sjednici biti suzdržani. Promijenili smo jednu praksu podržavanja predsjednika Gradskog vijeća jer smo htjeli utvrditi tko je ta većina u Gradskom vijeću Grada Metkovića. Mi ćemo sve kvalitetne prijedloge podržavati i bit ćemo konstruktivna oporba koja će pratiti sve što se radi u Gradu i u Gradskoj upravi – rekla je bivša gradonačelnica Katarina Ujdur.
– Želim biti konstruktivan u Gradskom vijeću i pomoći tim mladim ljudima, a moju bezuvjetnu podršku imaju i od prije. Sve moje želje su ispunjene 4. lipnja – rekao je gradski vijećnik Stipo Gabrić Jambo.
– Mi nemamo većinu u Gradskome vijeću. Ni s kim nismo potpisivali koalicijski sporazum, imamo sedam vijećnika, a nadam da će nas svi vijećnici podržavati. Očekujem potporu od HSS-a, SDP- a i Mosta – izjavio je gradonačelnik Dalibor Milan. Na pitanje što će biti s obećanim ukidanjem naplate parkinga, rekao je da rade na tome, ali problem su četiri radna mjesta pa se mora naći najbolje rješenje kako bi se ona zadržala.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Meri Pehar – metkovic.hr

OGLAS