Udruga Dugine obitelji 18. siječnja objavit će prvu slikovnicu o istospolnim parovima s djecom. U udruzi je dvadesetak istospolnih parova s djecom, neki imaju i po dvoje ili troje djece pa su odlučili izdati slikovnicu i za njih, ali i za svu ostalu djecu. – piše Index

– Postoje u Hrvatskoj već neke slikovnice, prijevodi stranih izdanja, u kojima se spominju obitelji s istospolnim roditeljima. Najčešće u opisu različitih vrsta obitelji. Željeli smo napraviti jednu baš za Hrvatsku. – rekao je za Index koordinator udruge Danijel Martinović.

U pripremi slikovnice, osim njega, sudjelovali su Maja Škvorc i Ivo Šegota, a ilustrirao ju je Borna Nikola Žeželj.

– Prvih 500 primjeraka podijelit ćemo školama i vrtićima koji su nam se već javili da žele slikovnicu. Najviše ih je iz Zagreba, ali ima ih i iz drugih dijelova Hrvatske”, rekao je Martinović objašnjavajući zašto slikovnica neće biti u prodaji. Oni koji ne uspiju dobiti svoj primjerak moći će besplatno slikovnicu skinuti sa stranica udruge, a na njima će biti i poseban formular za one koji baš žele tiskano izdanje. Kada ih se dovoljno javi, udruga će tiskati i drugo izdanje. U pripremi su i prijevodi na njemački, engleski, talijanski i francuski jezik.