Stand Up Paddling je zadnjih godina vrlo popularan sport koji se lako uči, kao stvoren za ljetni godišnji odmor. Ovaj oblik veslanja na dasci sve češće možemo sresti na našim plažama i kao dio turističke ponude. No, da li je itko prije nekoliko dana, u rano jutro na obali Neretve kod Lučkog mosta na strani Unke, primjetio malu skupinu veslača na dasci i eko-aktivista. Oni su za svaki slučaj snimili kratki video u kojem govore o početku svog neobičnog poduhvata. Riječ je o eko-projektu  Plastic Bottle Sup Marathon. 

In Croatia at the start of our 6 marathon near the border with Bosnia and Herzegovina… Paddling down Neretva River into the sea and the into Bacina Lakes…

Posted by The Whale Company on Mittwoch, 2. August 2017

Zabrinuti zagađivanjem voda i oceana plastikom, Brazilac Carlos i njegova partnerica iz Engleske Carolyn s prijateljima napravili su SUP dasku od plastičnih boca i na kojoj namjeravaju veslati kroz 12 različitih država.

U Hrvatskoj su veslali svoj 6. po redu Plastic Bottle Sup Marathon od Metkovića rijekom Neretvom do Baćinskih jezera. Upozorili su nas na veliku količinu plastičnih boca u donjem toku ušća Neretve. Obećali su se vratiti opet i organizirati akciju čišćenja.

Kako je izgledao njihov veslački maraton možete vidjeti u foto-galeriji koje je na svom FB profilu objavio Paddle Surf Croatia “Baćinska jezera”.