Jučer, 12. lipnja, s početkom u 12.00 sati u predvorju OŠ don Mihovila Pavlinovića nazočili smo sjajnom predstavljanju godišnjega školskog projekta BAROK kojega je koordinirala učiteljica glazbene kulture Ljupka Sršen Gutić.

Predstavljanje je privuklo veliki broj učenika, učitelja i roditelja, a sudjelovalo je više od 30 učenika predstavljača podijeljenih po nastavnim predmetima koji su u projektu sudjelovali. A na predstavljanju sve je odisalo barokom: izložbeni posteri, barokne kutijice, anđelčići, čaše, posuđe, glazbala, PPT prezentacija s isječcima rada na baroknoj temi u nastavi povijesti, matematike, glazbene kulture, engleskoga jezika, hrvatskoga jezika, biologije, izvannastavnih aktivnosti… Kao žive kulise uz pozornicu su sjedile dame u baroknim nošnjama i barokni instrumenti koji su bili tema ovogodišnjih maškara pripremanih pod motom „Barokni malci – barokni znalci“. Na pozornici su se izmjenjivali kraljevi, znanstvenici, književnici i glazbenici iz razdoblja baroka (barok osobno, Luj XIV., G. Galilei, I. Newton, J. S. Bach, G. F. Handel, R. Bošković, I. Gundulić, jedan čembalo i jedan mikroskop) i kratko nam se predstavljali. Svirala je barokna glazba, dame su plesale barokne dvorske plesove, tumačila se barokna moda, plesom se predstavio barokni namještaj, svirao je i plesao barokni orkestar, mladi pjesnici krasnoslovili su svoje stihove pisane baroknim stilom… Voditeljica i moderatorica ovoga zanimljivog i dinamičnog programa bila je učiteljica engleskog jezika Ana Tot.

Današnja prezentacija rezultata projekta BAROK kojega je OŠ don Mihovila Pavlinovića realizirala kao cjelogodišnji projekt, pokazala je da su učenici i nastavnici unijeli mnogo truda i kreativnih ideja kako bi približili sve dimenzije baroka kroz prizmu većine nastavnih predmeta.