U spomen na poginule hrvatske branitelje s područja Općine Kula Norinska Ivicu Prusca-Jumu, Niku Jerkovića-Primu i Marija Nikolića-Kiša podignut je spomenik u blizini crkve Gospe Karmelske na Bagalovićima.

Na današnjoj svečanosti otkrivanja spomenika prisustvovali su rodbina, suborci iz 116. br., 4. gbr. i 3. gbr., predstavnici lokalne i državne vlasti te mještani. Prisutnima su se obratili ministar Damir Krstičević, saborski zastupnik Branko Bačić, državni tajnik u Ministarstvu branitelja Ivan Vukić, župan Nikola Dobroslavić, načelnik općine Nikola Krstičević, predsjednik UVDR “1991.” Krvavac koja je inicijator postavljanja spomenika Hrvoje Vučković. Spomenik je sagrađen uz potporu Ministarstva branitelja. Među prisutnima su bili i ratni zapovjednici 116. br. generali Ivan Beneta i Nedjeljko Obradović.

U programu su sudjelovali pripadnici Počasne zaštine bojne HV-a, svečanost je pjesmom uzveličala Mješovita klapa sv. Nikola.

Nakon molitve za duše poginulih branitelja, spomenik je blagoslovio biskup mons. Jure Bogdan, a otkrio ga je Ante Jerković, sin pok. Nike Jerkovića Prime. Potom su rodbina, predstavnici branitelja, državne i lokalne vlasti pred spomenikom položili vijence i zapalili svijeće.