Tamburaški orkestar Misericordia, sastavljen mahom od mladih glazbenika iz malog mjesta Šurmanci, još jednom je zadivio svoju publiku, ovoga puta u Metkoviću. Naime, večeras u kazališnoj dvorani Gradskog kulturnog središta održali su sa svojim gostima koncert pod ravnanjem prof. Davora Markote.

Njihov večerašnji repertoar je bio vrlo raznovrstan, od instrumentalnih izvedbi, primjerice, Zagrebačke promenade, Kicoška posla, Legenda Ružice grada do hrvatskih i svjetskih evergrina Milost, Ljubim te do bola, Can take my eyes of you, Ima jedan svijet, Ain’t no sunshine… koje su uz pratnju orkestra izvele Daria Ramljak i Anđela Bukovac. Gotovo nezaobilazni gosti na njihovim koncertima su i međugorska ženska i muška klapa Mir, odnosno Concordia s kojima su izveli Abba potpoury, Moj dida i ja, Pismo ćali, To je moja Hercegovina... Na kraju je bila instrumentalna izvedba poznatih hrvatskih pjesama Golubovi, Osmijeh, Finili su Mare bali, Bokeljska noć u aranžmanu Davora Markote.

Publika je dugotrajnim pljeskom nagradila večerašnju izvedbu tamburaškog orkestra Misericordia te je u bisu Daria Ramljak uz pratnju orkestra izvela poznatu pjesmu Josipe Lisac I dok razmišljam o nama.

Kroz program večerašnjeg koncerta vodila nas je Sanja Pehar, glavna urednica Radiopostaje Mir Međugorje.

Vrijedi spomenuti da je prije desetak dana orkestar imao uspješnu promociju svog prvog albuma Večernji zvon, i to u dvorani Vatroslav Lisinski, kojega je izdala diskografska kuća Croatia records.