I ove godine, u srijedu 6. prosinca 2017. Udruga lađarica Metkovke u suradnji s Turističkom zajednicom grada Metkovića organizira prigodni program povodom sv. Nikole.

Od jutarnjih sati na Trgu kralja Tomislava bilo je živo. Prvi dio programa bio je Sajam rukotvorina. Na desetak stolova udruge i pojedinci izlagali različite predmete, od ukrasa i prirodne kozmetike do raznog pribora izgrađenoga od drveta.

U popodnevnim satima Trg je bio ispunjen djecom i roditeljima. Svi su željno iščekivali dolazak sv. Nikole koji se doslovce ušuljao na gradski Trg i uspeo na pozornicu dok su naši mladi glazbenici, Eho band i Ana Medak, zabavljali prisutne. Prije toga prigodni program izvela su djeca iz DV Leut.

I onda je nastupio najzanimljiviji dio. Sveti Nikola uhvatio se posla, marljivo je dijelio sve što je donio… Dječja vriska i radost ispunili su Trg. Lijepo je bilo vidjeti dječju jednostavnost, osmijesi im nisu silazili s lica, jedva su dočekali drugi dio susreta sa sv. Nikolom: fotografiranje za uspomenu na ovaj lijepi dan. Dio ozračja uspjeli smo zabilježiti i mi na fotografijama koje ovdje možete pogledati…