Suradnja Zdenke Kovačiček i Jurice Popovića koja je započela prije skoro godinu dana iznjedrila je novu pjesmu Idi! za koju je video spot u završnoj fazi produkcije.

Zdenkino sudjelovanje na prestižnim glazbenim projektima tijekom sedamdesetih bilo mi je, kao diskofilu i tadašnjem dj-u, zanimljivo iz razloga što se netko hoće izraziti i na jedan potpuno drugačiji način, koji je bio blizak tadašnjoj plesnoj glazbi, kaže Jurica.

Ta Zdenkina posebnost i drugačiji pristup glazbenom izričaju od uobičajenog bili su Jurici motiv da probaju napraviti nešto zajedno. Pokušali su povezati dva, naoko različita svijeta, a ipak tako bliska što se potvrdilo tijekom suradnje i druženja.

– Samo nebo zna što nas je spojilo!, kaže Jurica, Ovo je moj prilog da, kroz pjesmu i video, Zdenkino glazbeno svjetlo zasja jače. Posebno mi je zadovoljstvo što će se Zdenka s ovom pjesmom pojaviti na ovogodišnjem Chansonfestu, na kojem smo oboje debitanti.

Na snimanju pjesme je sudjelovala vrhunska glazbena ekipa: Fedor Boić na klavijaturama, Dado Marinković na bubnjevima, Jašar Murtezani na basu, Dragan Brnas na gitari i Jadranka Krištof kao prateći vokal. Također su surađivali Goran Martinac i Mihael Blum.

– Uvijek su me privlačile suradnje s ljudima koji glazbu doživljavaju kao vječno istraživanje jer glazba je umjetnost bez granica i daje ti slobodu izražavanja i razmišljanja. Sudjelovanje na Chansonfestu zaokružuje moj opus festivala. Biti debitant sa šezdeset godina karijere izniman je doživljaj, a ja volim doživjeti nešto novo i posebno – zaključuje Zdenka.