Sinoć, 28. prosinca, u kazališnoj dvorani Gradskog kulturnog središta održan je tradicionalni božićno-novogodišnji koncert Gradske glazbe Metković.

Na samom početku kratkim se govorom obratio predsjednik Pavo Jerković koji je tom prigodom uručio zahvalnicu Anti Volareviću za kontinuirani pedesetogodišnji rad u ovoj najstarijoj gradskoj udruzi koja je osnovana prije 131. godinu. Bila je to prigoda da se predstave i najmlađi članovi kojima je ovo bio prvi nastup na božićnom koncertu.

I ove godine program je bio raznolik pa su posjetitelji mogli uživati u poznatim melodijama poput Pink Pantera H. Mancinija, Arležanke G. Bizeta, dok su se u drugom dijelu koncerta našle tradicionalne i zabavne božićne pjesme poput Kyrie Eleison, Oj pastiri, čudo, U se vrime godišta, Narodi nam se, Sretan Božić svakome, ali i neizostavni Radetzky marš Johanna Straussa.

Solistitičke su točke uz orkestar imali Jelena Gabrić (piccolo flauta), Mate Batinović (truba) i Olivija Kljusurić (tenor saksofon). Kao gosti Gradske glazbe Metković nastupio je Mandolinski ansambl iz Okruga kod Trogira uz vokalnu asistenciju Marijane Curić koja je imala i solo nastup izvevši dvije prigodne pjesme.

Na samome kraju nekoliko je riječi posjetiteljima uputila i voditeljica orkestra Mihaela Pavlović istaknuvši kako je unatoč virozi dobrog dijela članova koncert ipak uspješno priveden kraju. Program je predvodila Romana Gabrić.