Koje dijete u životu nije poželjelo uzeti u ruke krede u boji i s njima oslikati neki neki zid? Upravo su to jučer mogla učiniti djeca okupljena u Gradskoj knjižnici Metković na na drugoj po redu Grebaoniciradionici kreativnog izražavanja pod pod vodstvom Koraljka Grebena.

Ovoga puta je tema bila morski svijet s naglaskom na podmorje. Rakovi, trave, inćuni, hobe, zvijezde, meduze i druga morska čuda izašla su iz dječje mašte i zauzela svoje mjesto na bijeloj zidnoj podlozi dječje igraonice.

Djeca se nisu dala smesti bljeskalicama fotoaparata, uronjena u svoj svijet na pučinu su izvela brodove… trgovačke, putničke, gusarske! Dječjoj mašti na volju, ali uz budno oko voditelja koji je njihovu maštu usmjeravao prema lijepom.

– Trebam zahvaliti ravnateljima gradskim knjižnica u Metkoivću, Opuzenu i Pločama koji su prihvatili moju ideju da djecu odmaknemo od mobitela, tableta i sličnih naprava i da im otvorimo svijet mašte i kreativnosti. Danas smo trebali biti vani, na asfaltu, ali zbog vremena prešli smo na plan B, oslikali smo kredama bijele zidove knjižnice i pretvorili ih u podmorje. U petak ćemo isto napraviti u Opuzenu , a zatim i u Pločama. Ova radionica je priprema za oslikavanje prikladne vanjske površine u sva tri grada, ne s kredama već s bojama koje su otporne na vanjske uvijete, rekao nam je voditelj radionice, sveneretvanski umjetnik Koraljko Greben.