Nakon 40 godina napokon nove stolice! Ovih dana je završeno postavljanje novih kazališnih stolica u gledalištu kazališne dvorane u Gradskom kulturnom središtu u Metkoviću.

Otkako je 6. ožujka 2015. ponovno otvoreno Kino Pobjeda, ovoga puta sa suvremenom digitalnom opremom u kazališnoj dvorani, uvelike se povećala posjećenost u Domu kulture. I upravo tada je postao očit nedostatak starih isluženih kazališnih stolica. Stoga je uprava Ustanove za kulturu i sport još prošle godine ozbiljno prionula poslu, napravila projekt zamjene kazališnih stolica, isti prijavila na natječaj Ministarstva kulture i dobila 600 000 kuna za njegovu realizaciju. Posljednja dva mjeseca su se izvodili stolarski radovi, obrušen je i ponovno lakiran parket… i konačno su prošlog tjedna iz Španjolske stigle nove kazališne stolice.

Dio sredstava je usmjeren na obnovu ulaznih vrata u Gradsko kulturno središte te možemo reći da je Dom kulture u Metkoviću iznutra i izvana zasjao novim sjajem.

Udobnost novih stolica možete provjeriti već ovoga vikenda kada su na repertoaru Kina Pobjeda čak četiri naslova u tri dana. Za svakoga po nešto!

Fotografije: Foto studio Veraja