Ekspedicija koja je 2. siječnja iz Dubrovnika krenula na Krov Afrike, Kilimanjaro putem Facebooka je izvijestila da su se 8. siječnja uspješno uspeli na najviši vrh Uhuru (5985m).

Vođa ekspedicije, iskusni planinar Lazar Badanjac Laky objavio je na svom profilu fotografije s Kilimanjara uz napomenu da su se uspješno spustili u podnožje planine.

Podsjećamo da je u u osvajanje najvišeg vrha Afrike na Kilimanjaru krenulo 16 članova hrvatske ekspedicije među kojima su Metkovac Ivan Bilić i Pločani Matea Pirjevac Zoran Azinović.

Iako ih je kiša pratila danima, veći dio grupe je 08.01.2018. uspio uspeti se na sami vrh iznad oblaka, a svi su se, što je i najvažnije, živi i zdravi spustili nazad u ‘civilizaciju’ u podnožje impozantne planine. Sada će svi na zasluženi predah među lavove, slonove i pleme Masai, tj. puni dojmova kreću na safari.– objavili su članovi ekspedicije iz HPD Snježnica

Kilimanjaro je planina i stratovulkan u sjevernoistočnoj Tanzaniji, blizu granice s Kenijom. Kilimandžaro je sa 4600 m od podnožja najviša samostojeća uzvisina na svijetu, a ima i najviši vrh Afrike, Uhuru, visine od 5895 m, s kojeg se pruža dramatičan pogled na okolne ravnice.

Čestitamo upornim planinarima na ovom podvigu i želimo im sretan povratak u Dubrovnik je planiran 15. siječnja.