Sedam golova u točno 40 dana, uz još osam asistencija, čine nevjerojatni preporod Petkovića kojim je zapalio maleni Trapani i natjerao navijače da ga nazivaju “novim Ibrom”.

Bruno Petković 21-godišnjak je rođen u Metkoviću, koji nije ostavio trag u hrvatskog nogometu. Iz jednostavnog razloga, jer se još kao tinejdžer otisnuo na Apenine. U dječačkim i kadetskim danima Petković je prošao puno toga, bio je u Dinamu, Zagrebu, HAŠK-u i Hrvatskom Dragovoljcu, prije nego što ga je u ljeto 2012. uzela Catania.

Klub opterećen konstantnom i grčevitom borbom za prvoligaški status nije bio baš briljantna početna stanica, pa je Petković u prve dvije sezone skupio pet nastupa, odnosno 187 minuta u Serie A. Logično, bez ikakvog učinka.

Uslijedile su posudbe u Vareseu i Reggiani, gdje je zabio ukupno pet golova, no onda se potvrdilo koliko nogomet, a i život, mogu biti nepredvidivi. Njegova Catania potonula je sve do treće lige, a Petković nastavio s posudbama.

Istina, prošla jesen u Virtus Entelli, također članu Serie B, nije mogla ni najmanje naznačiti san kojeg će Petković živjeti ovih dana. Pogotovo ako u obzir uzmemo sve njegove muke s talijanskih početaka, kao recimo prevaru koju je doživio od jednog talijanskog menadžera i igrao za svega 1000 do 1500 eura mjesečno…

„Ha, preživljava se, ne živim raskalašeno“, kazao je tada Petković hrvatskim medijima.

Tek 13 nastupa, od čega 10 s klupe, u prosjeku pola sata po utakmici i jedan jedini gol, to je bio „opus“ Brune Petkovića u dresu Virtus Entelle. Rastanak koji je uslijedio u zimi nije previše pogodio niti jednu stranu.

Petković je Catania proslijedila u Trapani, gdje je konačno dobio šansu i objeručke je prihvatio. Doduše, prvih devet nastupa nije zabio, ali onda je krenulo… U jubilarnom desetom dva gola Modeni za pobjedu. Pa po jedan gol za slavlja nad Avellinom Cesenom, te bod s Pro Vercellijem. I za kraj dva gola u pobjedi kod Barija za potvrdu trećeg mjesta i direktni plasman u polufinale play-offa.

Sedam golova u točno 40 dana, uz još osam asistencija, čine nevjerojatni preporod Petkovića kojim je zapalio maleni Trapani i natjerao navijače da ga nazivaju “novim Ibrom”. A “hrvatskom divu” od 192 cm i s „desetkom“ na leđima aplaudiraju i talijanski mediji.

Glavnog aduta jedne od najpoznatijih „šilterica“ u svijetu nogometa, dakako Sersea Cosmija koji sjedi na klupi Trapanija, sinoć je tako istaknuo i nahvalio i portal Gianluce di Marzija. Tko zna, možda talijanski ekspert za transfere ima i neku informaciju o budućnosti 22-godišnjeg Hrvata, čijih je 40 dana iz snova zasigurno zapelo za oko mnogima…

No, prije toga, Petković će na svojim leđima pokušati ispisati povijest kao što su to napravili Ivan Jurić i Ante Budimir s Crotoneom – uvesti „provincijski“ Trapani u Serie A…