Odluči li se za studiranje, većina mladih nađe se pred dvojbom što izabrati, a odluku treba donijeti što prije jer su upisni rokovi već u tijeku.

Mostarsko Sveučilište, jedino sveučilište u BiH na kojem se nastava izvodi na hrvatskom jeziku, ovaj tjedan raspisalo je natječaj za upis studenata na preddiplomske i diplomske studije.

Filozofski fakultet Sveučilišta u Mostaru, jedan od najpopularnijih fakulteta među studentima, koji ove godine na preddiplomskom i diplomskom studiju nudi 1353 slobodna mjesta. Fakultet nudi upis na 18 studija iz različitih područja društvenih i humanističkih znanosti, 47 studijskih programa, što čini 83 studijske skupine, a već su u tijeku upisi za preddiplomski studij Filozofskog fakulteta i traju od 2. do 6. srpnja.

Prijemni ispiti održavaju se tjedan poslije. Prvi prijemni ispit je 9. srpnja na studiju psihologije, a zadnji 12. srpnja na studiju logopedije.

Prijemni ispiti su isti kao i dosadašnjih godina, vrednuju se predmeti iz srednjih škola, primjerice, za studij informacijskih znanosti provodi se test opće kulture, test hrvatskog jezika i književnosti te informatike.

Nakon završetka razredbenih ispita, upisi na prvu godinu studija u prvom upisnom roku traju od 16. do 20. srpnja.