Ravnatelj Gimnazije Metković Jozo Jurković jučer je upriličio prijam za desetero učenika svoje škole koji su bili pozvani na državna natjecanja i smotre i tom prigodom im darovao Osmojezični medicinski enciklopedijski rječnik, čiji je autor Neretvanin Jozo Marević.

Čak su 254 gimnazijalca protekle školske godine sudjelovalo na školskim natjecanjima, a njih 91 bilo je pozvano na županijska natjecanja i smotre.

Na državna natjecanja bilo je pozvano sedmero učenika, a na državne smotre njih troje. Iz poznavanja hrvatskoga jezika to su Helena Šimić (mentorica prof. Lidija Puljan) i Ivana Salacan (mentorica prof. Martina Pačić).

Iz logike je na državno bila pozvana Anamarija Kozina (mentorica prof. Senka Rodin), a iz kemije Matej Mustapić (mentorica prof. Antonela Dragobratović). Kao velik uspjeh istaknuto je pozivanje čak troje učenika na državno iz fizike. To su: Viktorija Dujmović, Marija Kompar i Nikola Jurković (mentorica prof. Ana Dragović).

Na državnoj smotri LiDraNo Gimnaziju je s novinarskim radom predstavljala Matija Borovac (mentorica prof. Martina Pačić, dok je radijska emisija Marina Talajića i Luke Grgića (mentorica prof. Suzana Nižić) proglašena najboljom.

Foto: metkovic.hr