To je jedna slika bolesne državne ekonomije. G. Todorić je godinama dolazio u državu… i rekao “Meni sada treba nešto!”…sada smo slušali da je došao u Vladu i tražio 2-3 milijarde kuna. Ova vlast je prva koju on nije na neki način obradio. Todorić ju nije stigao zadužiti i netko je ovdje rekao “Dosta!”,  a meni se čini da je to MOST… peak dionice dosežu u proljeće 2018. Taj se balon mogao natezati do tada i tada bi prsnuo. MOST je prvi upozorio na to, ali ova Vlada pokazuje da se uhvatila u koštac sa krizom i naprosto uzela uzde u ruke i za sada kormilari s tim. Dakle, ona je vratila povjerenje ulagača bar privremeno… – rekao je sinoć Berislav Jelinić u HRT-ovoj emisiji Otvoreno koja se bavila krizom u Agrokoru nakon što je objavljeno financijsko izviješće.

Kriza u Agrokoru poprima epske razmjere po hrvatsko gospodarstvo. Revizorski financijski izvještaji koji su jučer objavljeni ukazuju na friziranje financijskih podataka i krivo iskazanu vrijednosti Koncerna za 13 milijardi kuna. Sada u zraku visi pitanje: Tko je krivo knjižio u Agrokoru?

Odgovor na to pitanje trebao bi dati DORH koji je ušao u kompaniju nakon kaznene prijave protiv Todorića i Uprave Agrokora koju je podnio Božo Petrov prije pola godine.

U prilog istrazi ide i izgledno konačno rješenje o osnivanju istražnog saborskog Povjerenstva za Agrokor. Tako barem izjavljuju čelni ljudi vodećih hrvatskih stranaka.

Bilo kako bilo, očito da problem Agrokora seže vrlo duboko u prošlost i da postoje poprilični otpori pokušajima rasvjetljavanja slučaja Agrokor.