Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković 50-godišnjak se sumnjiči da je u dva navrata tijekom mjeseca studenoga ove godine s prodajnog pulta u Opuzenu otuđio oko 350 kg mandarina, oštetivši vlasnika za iznos od oko 1700 kuna. Mandarine je otuđio u kasnim noćnim satima te ih potom dalje prodao, stoji u priopćenju PU dubrovačko-neretvanske.

Neslužbeno doznajemo da je prijestupnik već imao ozbiljnijih problema s ovisnošću o narkoticima. Isto tako doznajemo kako je prvu krađu počinio 4. studenoga oko 2,20 sati poslije ponoći, dok je drugu krađu počinio 12. studenoga oko 23,10 sati. Ukradene mandarine koje su bile pakirane u vrećice od po 5 i 10 kilograma Kominjanin je osobnim automobilom prebacivao do privremenog skladišta te ih potom preprodavao. Osnovano su pretpostavlja kako je tako zarađeni novac, uglavnom, koristio za nabavku narkotika, piše dubrovacki.hr.

Inače, utvrđeno je kako je navedenim krađama Kominjanin oštetio Metkovca (36), inače vlasnika mandarina, za ukupno oko 1700 kuna.