Provodeći edukativnu akciju ‘Poštujte naše znakove’, policijski službenici Policijske postaje Metković su tijekom rujna posjetili prvašiće s područja Metkovića, stoji u priopćenju za javnost PU Dubrovačko neretvanske.

Bila je to prillika za upoznavanje djece s temeljnim pravilima njihovog sigurnog sudjelovanja u prometu s osvrtom na lokalne uvjete kretanja pješaka u blizini pojedine škole, odnosno način prelaska preko kolnika, korištenje pješačkog prijelaza, prelazak kolnika na raskrižju  sa semaforima, kretanje nogostupom.

Predavanjima je obuhvaćeno 19 prvih razreda s ukupno 238 učenika, u Osnovnima školama: Stjepana Radića – Metković, s područnim školama Bijeli Vir i Mlinište,  Don Mihovila Pavlinovića – Metković – s područnim školama Vid i Prud, OŠ Otrići – Dubrave, OŠ Kula Norinska  s područnim školama Krvavac i Momići, te OŠ Opuzen s područnom školom Blace.

Kako je već bilo najavljeno, tijekom mjeseca rujna, posebno u vrijeme početka i završetka nastave, policijski službenici pojačano su nadzirali ceste, ulice i raskrižja u zonama škola kako bi djeci osigurali što sigurniji dolazak i odlazak u školu.

Osim toga, obavljen je pregled prometnica i prometne signalizacije u zonama škola te je u slučajevima utvrđenih nedostataka stanja prometne signalizacije od nadležnih institucija zatraženo njihovo otklanjanje.

Foto: PU Dubrovačko neretvanska