Treća po redu Božićna humanitarna utrka u Metkoviću održat će se 23. prosinca 2017. Sav prihod od utrke kao i prošle dvije godine bit će za djecu slabijeg imovinskog stanja sa područja Metkovića .

Svi natjecatelji će trčati s božićnom kapicom koja je obavezna kao i startni brojevi. Prvih 150 prijavljenih dobiva na poklon božićnu kapicu. Preuzimanje startnih brojeva i božićnih kapica, te uplate na sam dan održavanja od 13,30 do 14,50 sati ispred Gradske športske dvorane u Metkoviću.

Sudjelovanje u utrci uključuje i kotizaciju:

  • individualna prijava 30 kuna
  • grupna prijava 20 kuna (min. 10 sudionika)

Svi sudionici dobivaju za kotizaciju: božićnu kapu na poklon (prvih 150 prijava), startni broj prigodnu zakusku nakon utrke.

Prijave isključivo u inbox FB stranice Neretva Run ili Mandarina Halfmarathon Metković  ili mailom rudoboskovic@gmail.com. U prijavi se mogu slati najkasnije do 21. prosinca sa sljedećim podacima: ime i prezime, klub ili grad, godište (osnovna škola razred).

Ruta utrke: start je pored sportske dvorane, trčeći prvih 400 m trkači se kreću u smjeru teniskog igrališta, oko pomoćnog igrališta NK Neretve, lijevo kroz cijelu ulicu Mobine, iz koje se trče 200 m kroz ulicu Andrije Kačića Miošića, te desno kroz ulicu Petra Zoranića sve do pomoćnog igrališta. Dječaci i djevojčice iz osnovnih škola trče jedan krug 1.7 km, žene trče 3.5 kilometara – 2 kruga, a muškarci trče 6.8 kilometara – 4 kruga .

Utrka je duga 6.8 km za muškarce, 3.5 km za žene, te za djecu osnovne škole 1.5 km.

Start utrke je u 15 sati kod Gradske športske dvorane. Staza je ravna, kružna i jedan krug iznosi 1700 metara, staza će bit obilježena i osigurana volonterima, a na utrci će bit i jedna vodena stanica pored pomoćnog igrališta .

Nagrade su u četiri kategorije: muškarci, žene, djevojčice i dječaci, i to:

  • Muškarci i žene /ukupni plasman:

1. Diploma
2. Diploma
3. Diploma

  • Dječaci i djevojčice /osnovna škola:

1. Diploma+prigodni poklon
2. Diploma+prigodni poklon
3. Diploma+prigodni poklon