Sada svi možemo odahnuti jer pravda je zadovoljena. Marko Krnjeval je po tko zna koji put dokazano kriv za sve što nas je snašlo u prošloj i početkom ove godine.

Metkovski maškarski tribunal je presudio po činjenicama koje su očito bile nesporne i stoga neoborive: za sve osobne, općinske, sportske, ekonomske, političke i ine probleme izgorio je Marko ostavivši svoju skromnu pokreno-nepokretnu imovinu zaslužnim pojedincima ovoga grada. Presudu, koju je prisutni puk čuo, nećemo prepisivati jer će biti objavljena u novom broju Neretvanskog glasnika.

U tužnoj povorci uz pratnju Gradske glazbe, egzekutora i svjedoka ispaćen je na povijesno stratiše mnogih što se žrtvovaše za ovaj grad, na Malu rivu. Tamo ga je, pak, spremno dočekalo uniformirano vatrogasno društvo. Zaliven visokooktanskim gorivom spokojno, hrabro i bez riječi primio je upaljenu baklju na lijevu nogu i planuo u cio čas… kao da nikada nije ni postojao.

Pučanstvo, zadovoljno rijetko provedenom pravdom, uputilo se na Trg gdje ih je spreman dočekao Rafo Matić s punom tećom suhoga fažola, a za one koji više vole fast-food bila je na raspolaganju gasto-kućica. Sve je to bilo zaliveno pokojom kapljicom viška na šanku maškarskog šatora…

I nije to kraj, ako se zakasnili, još nije kasno da se proveselite i pravdu zadovoljite prije sutrašnje Čiste srijede jer u šatoru pjeva Narona… točno do ponoći.

Da ne bi više trošili riječi, evo vam donosimo fotogaleriju s današnjeg povijesnog događaja za koji vjerujemo da će se opet ponoviti.