Metković Mehanika je danas pred svojom publikom odigrala prvu prvoligašku utakmicu (1.HRL Jug) pod novim imenom u kojoj je pobijedila crikveničkog Mornara 25:24 kojega trenira legendarni vratar hrvatske reprezentacije Valter Matošević.

Ova utakmica je bila posebna i po tome što je sav prihod od ulaznica namijenjen za liječenje Dore Arapović, ukupno je prikupljeno 7 200, a Klub će donirati 10 000 kuna. Ovom prigodom su Metkovci odradili zagrijavanje u bijelim majicama s porukom “Srce za Doru”, nosili su je i tijekom cijele utakmice ispod službenog dresa.

Utakmica je za Metković bila teška, počeli su dosta nervozno i bili su u zaostatku gotovo cijelo poluvrijeme, u jednom trenutku čak četiri gola. Ipak su uspjeli na poluvrijeme otići s izjednačenim rezultatom 12:12.

U drugom poluvremenu je Metković poveo, ali su gosti uspjeli izjednačiti i držati prednost od jedan-dva gola do zadnjih nekoliko minuta utakmice.

Završnica je bila prava drama, u samo četiri minute dogodila su se dva preokreta. Prvo je Metković uspio povesti 23:22 da bi potom gosti izjednačili i poveli 23:24. Potom Metković izjednačuje, postiže gol za vodstvo 24:25 i uspijeva se dvaput obraniti u posljednjoj minuti.

Očekivao sam tešku, tvrdu i pomalo nervoznu utakmicu na početku sezone jer Metković Mehanika ima vrlo mladu momčad od koje se očekuje rezultat. Gubili smo, ali smo se i vraćali tijekom cijele utakmice. Želim pohvaliti svoje igrače na borbenosti i htijenju, mislim da smo zaslužili ovu pobjedu koja nam je jako važna za samopouzdanje. Sada slijede pripreme za utakmicu 2. kola protiv Hrvatskog dragovoljca, izjavio je nakon utakmice trener Metković Mehanike Filip Romić.

Među Metkovcima najraspoloženiji strijelci su bili Obšivač sa 7, Cvitanović sa 6 i Bezer s pet golova, a kod gostiju T. Daskijević sa 7 te Stupar i Melon s po 5 golova.

Zanimljivo da su danas igrala dva brata Čupića jedan protiv drugoga. Stariji Tomislav je igrao za Mornar, a mlađi Luka za Metković.

RK Metković Mehanika: Brečić, Bezer, Jelavić, Koncul, Obšivač, Cvitanović, Marević, Previšić, Buntić, D. Bošković, B. Bošković, Kolovrat, Kozina, Romić, Čupić i Jakić.

RK Mornar Dramalj: Liridonu, T. Daskijević, Matejčić, Čupić, Melon, Huljina, Medvedec, Zarev, F. Daskijević, Žepina, Stanić, Stupar.