Jučer je u metkovskoj Gradskoj sportskoj dvorani RK Metković Mehanika u prijateljskoj utakmici ugostio RK Zrinjski iz Mostara koja je završila visokom pobjedom gostiju 25:33.

Ono što se u ovom pripremnom razdoblju primjećuje je nedostatak iskusnih igrača, osobito na bekovskim pozicijama, i nedovoljna agresivnost u obrani kod mlađih igrača Metkovića koji su odlaskom Matage, Raguža, Volarevića i Pervana te dužim neigranjem ozljeđenog Bartolovića primorani nositi igru. U jučerašnjoj utakmici sa Zrinjskim nedostajo im je zbog ozljede i iskusni Jure Kozina, jedino pojačanje u ljetnom prijelaznom roku.

Zrinjski je dominirao tijekom cijele utakmice. Na odmor se otišlo pri rezultatu 13:18. Golmanski dvojac Bošković-Romić je dao svoj doprinos sa 4, odnosno 10 obrana. Međutim, bilo je previše forsiranih pogrešaka u igri koje se nisu mogle nadoknaditi. Među strijelcima su se istakli Jakić, Koncul i Buntić s po 5 pogodaka.

Sutra je novi dan!, rekli bi optimisti. Pred momcima Filipa Romića je težak zadatak osigurati miran boravak u Prvoj rukometnoj ligi čiji početak je pred vratima. Sezona počinje 30. rujna kada u Metković dolazi novi prvoligaš Mornar iz Crikvenice.