Jučer je u Kaštel Gomilici u sportskoj dvorani Sokolana održan rukometni turnir Kaštela 2018. na kojem su sudjelovali prvoligaši Split, Metković Mehanika, Trogir i domaćin Ribola.

Turnir su otvorili Trogir i Metković Mehanika koji je završio razultatom 35:24. Metkovci su u utakmicu ušli nedovoljno agresivno u obrani i s dosta tehničkih pogrešaka u napadu. Vratari Bošković i Romić su upisali 9, odnosno 6 obrana. Od strijelaca najraspoloženiji su bili Cvitanović sa 7 i Buntić s 4 pogotka. Bezer i Marević su postigli po 3 pogotka, Koncul i Jakić po dva te Obšivač, Previšić i Čupić po 1 pogodak. Kod Trogirana su posebno raspoloženi bili Babić sa 8 i Plazibat sa 7 pogodaka.

U drugoj polufinalnoj utakmici je Ribola nadigrala Split s rezultatom 36:21.

U utakmici za treće mjesto Metković Mehanika je svladala Split 30:26. Ovoga puta su Metkovci u utakmicu ušli angažiranije, s više agresivnosti u obrani. I ovoga puta se među strijelcima istaknuo Cvitanović s 8 pogodaka. Njemu su se pridužili Zvonić, Bezer i Koncul s 4 pogotka, Obšivač 3, Bošković i Buntić s po 2, te Marević, Čupić i Jakić s po 1 pogodak. Vratari su i ovoga puta bili na visini, Bošković s 8 i Romić sa 7 obrana.

U finalnoj utakmici Trogir je u ravnopravnoj utakmici uspio svladati domaćina Ribolu 26:24.

Foto: Dragan Kovač