Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a, Branko Bačić, i predsjednik Kluba zastupnika SDP-a, Arsen Bauk u Saboru su jučer navečer objavili da je postignut dogovor oko osnivanja istražnoga povjerenstva za Agrokor kao i izbora ustavnih sudaca. O tim točkama zastupnici će glasovati u srijedu ujutro.

Povjerenstvo bi s radom počelo 30. listopada, rekao je Bačić i dodao da će predsjednik biti Orsat Miljenić, kojega je predložio SDP.

Već je ranije usuglašeno da bi u povjerenstvu bili iz HDZ-a Marija Jelkovac, Milijan Brkić, Ante Babić i Josip Borić, iz redova SDP-a Orsat Miljenić i Gordan Maras, te Nikola Grmoja iz Mosta, Stjepan Ćuraj iz HNS-a i Ivan Lovrinović iz Promijenimo Hrvatsku.

Čitam popis predloženih članova saborskog povjerenstva za Agrokor i razmišljam: tko je od tih ljudi doista profesionalno osposobljen da sudi o nagomilanim dubiozama posrnulog koncerna ili o tome tko je i kada Ivici Todoriću omogućio da nadraste državu? Može li itko od njih, osim Nikole Grmoje iz Mosta, razapeti Todorića i njegove političke saveznike, a istovremeno spasiti čast svojih stranačkih suboraca?, komenirao je izbor članova saborskog povjerenstva kolumnist Jutarnjeg lista Viktor Vrsnik.

Ne treba sumnjati da je riječ o vjerojatno najboljim ljudima koje Sabor danas za taj posao može ponuditi, ali upravo to i jest problem… Samo Grmoja može reći da u svojoj karijeri nikada dosad nije bio u prilici pogodovati Agrokoru, zaključuje Vrsnik.