Udruga DOBRA u okviru kampanje „Ne zaboravimo starije“ koja je dio projekta  „Uključimo starije u našu zajednicu“ održala je predavanje na temu nasilja nad starijim osobama. Na taj način obilježen je Međunarodni dan borbe protiv zlostavljanja starijih osoba  kojim se želi skrenuti pažnja javnosti na postojanje problema o kojemu se malo govori. Zlostavljanje starijih osoba je globalni socijalni problem koji pogađa milijune starijih osoba u svijetu,  a 15. lipanj je dan kada svi trebamo dignuti glas protiv nasilja nad starijima.  Taj dan obilježava se ljubičastom vrpcom kojom se simbolično širi svijesti o nasilju.

Ivana Družijanić,  pravna savjetnica Udruge DOBRA pojasnila  je sudionicima definiciju  nasilja odnosno zlostavljanje starijih osoba i oblike nasilja kojima mogu biti izložene starije osobe. Međutim,  zlostavljanje često nije prijavljeno, dijelom zbog osjećaja srama kod samih žrtava, a dijelom zbog kognitivnih i drugih teškoća kao što su nepovjerenje u sustav, subjektivni osjećaj krivnje, nemoći i ovisnosti o zlostavljaču. Upravo stoga, Družijanić je naglasila važnost prijavljivanja  nasilja, te važnost djelovanja s ciljem smanjenja diskriminacije, zanemarivanja, zlostavljanja i nasilja nad starijima.

Projekt „Uključimo starije u našu zajednicu“ provodi se uz potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, u partnerstvu s gradom Metković, Centrom za socijalnu skrb Metković i udrugom Otac Ante Gabrić iz Metkovića.