Danas je stigla i montirana ljuljačka za osobe u kolicima u prostoru dječjeg igrališta u ulici A. Starčevića. Ukupna vrijednost projekta iznosi 30.000 kuna. Od donatora HEP-a odobreno je 15.000 kuna dok je ostatak osigurao Grad Metković i Prijateljica socijalna zadruga.

Kako na području doline Neretve ne postoji niti jedno igralište prilagođeno osobama s invaliditetom, a za kojim postoji potreba, Prijateljica socijalna zadruga sa partnerom Gradom Metkovićem odlučila se prijaviti na HEP-ov natječaj pod nazivom Svjetlo na zajedničkom putu.

Opći cilj odobrenog projekta je unapređenje boljeg i kvalitetnijeg svakodnevnog života djece grada Metkovića. Specifični cilj je doprinijeti sigurnijem i kvalitetnijem svakodnevnom životu djece Grada Metkovića, kao opće populacije, te djece s poteškoćama u razvoju. To se ostvarilo opremanjem i uređenjem dječjeg parka koji je smješten ispred prostora UOSI Prijatelj u Metkoviću u ulici A. Starčevića.

Mole se svi koji koriste spomenuto igralište ili ulaze u prostor igrališta, mladi,  djeca i njihovi roditelji da se odogovorno odnose prema ljuljački za osobe u kolicma. To jedina takva sprava u gradu, čak i Dolini, koju oni mogu koristiti i koja ima stvara jednako zadovoljstvo kao i one koje su namjenjene osobama bez invaliditeta.