Danas se očekuje još sunčano i malo toplije. Razlog tomu je što će i dalje jačati polje povišenog tlaka zraka koje će podržavati stabilno vrijeme sve do nedjelje.

U Dalmaciji pretežno sunčano i danju ugodno toplo. Vjetar slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni. Jutranja temperatura zraka od 11 do 15, a najviša dnevna između 22 i 24. I na jugu slično – pretežno sunčano i toplo, samo ponegdje s malom do umjerenom naoblakom. Vjetar slab do umjeren, prema otvorenom moru mjestimice i jak sjeverozapadni. Jutarnja temperatura do 15, a najviša dnevna do 24 stupnja.

Na Jadranu u subotu pretežno sunčano i danju ugodno toplo. U nedjelju na sjevernom dijelu, a u ponedjeljak posvuda promjenljivo i nestabilno mjestimice uz kišu ili pljuskove s grmljavinom. Puhat će povremeno umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak. Potkraj nedjelje i u ponedjeljak na sjevernom dijelu umjerena do jaka bura.

Dakle, ovaj vikend će vrijeme biti naklonjeno svim aktivnostima na otvorenom. Poljprivrednici će moći nesmetano obavljati sezonske poslove. Oni koji su u prilici neka se što manje koriste automobilima, više idu pješice ili voze biciklom.

Više o vremenskoj prognozi za vikend za cijelu Hrvatsku možete pročitati OVDJE.