Nakon više od godinu dana, radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže, izgradnji fekalnog kolektora i obnovi kolnika u ulicama Lovački put i Vladimira Nazora konačno su završeni i danas se očekuje puštanje u promet zadnje dionice od Trga kralja Tomislava do Verajina guvna.

Prema informacijama iz komunalnog poduzeća Metković d.o.o., prepreke koje još stoje na na spomenutoj dionici bit će uklonjene tijekom dana i ulica će u cijelosti biti puštena u promet na radost stanovnika Predolca.

Radovi su počeli još u svibnju 2017. i trebali su biti davno gotovi. Međutim, bili su prekinuti zbog financijskih problema u koje je upao prvi izvođač radova tvrtka Ipsum d.o.o. Tada se nije išlo u raskid ugovora jer bi to značilo novi natječaj i nove rokove za njegovu provedbu pa bi situacija bila još gora, a upitna bi bila i sredstva koja su se dobila iz EU fondova. Radove je nastavio novi izvođač tvrtka Cestar iz Splita koji su također kasnili s izvođenjem radova.

Podsjećamo, projekt predmetne rekonstrukcije je financiran sredstvima EU-a u iznosu od 90% i Metkoivća d.o.o. u iznosu od 10%, a ukupne je vrijednosti oko 2 milijuna kuna.