U 23. kolo 3. HNL Jug danas su se Iza Vage susreli Neretva i Imotski (3:3). U Opuzenu je Neretvanac pobjedio prvolasiranog Junaka (3:1) u vrlo dinamičnoj utakmici u kojoj je sudac pokaza čak tri crvena kartona. Jadaran LP je na kliškom Megdanu doživio poraz od Uskoka (2:1).

Triput je Neretva sustizala Imoćane koji su bili vrlo neugodan i motiviran protivnik koji se bori za opstanak u 3. HNL. Neretvin trener Goran Galov danas nije mogao računati na četiri standardna igrač, na A. Batinovića. F. Jerkovića, D. Brečića i D. Kurana, a već na samom početku i na ozljedama načetoga M. Marića.

Gosti su poveli već u 9. minuti nakon izvođenja slobodnog udarca. Neretva je izjednačila preko L. Jurićića u 25. minuti, a već u 35. Imotski je ponovno poveo iz kaznenog udarca. Precizan je bio J. M. Varea.

Na početku drugog poluvremena Neretva je imala inicijativu, vršila je pritisak na zadnju liniju gostiju što im se isplatilo u 55. minuti kada je glavom zakicao A. Sršen (2:2). Uskoro je uslijedio hladni tuš: u 68. minuti Varea postiže svoj drugi, za Imotski treći gol iz lijepe akcije po desnom boku.

Neretva je još jednom vratila iz mrtvih. Ovoga puta preko L. Bubala u 78. minuti nakon čega su se Imoćani uglavnom branili. Priliku za vodstvo je imao L. Jurićić u 83. minuti, njegov udarac s desetak metara iskosa je odlično neutralizirao vratar Vasilj. Neretva je još jednom bila blizu pobjede, u 90. minuti s  lijeve strane A. Ajkunić je zatresao stativu.

Premda je Neretva bila više u posjedu lopte, Imoćani su dobro koristili slabosti njezine obrane i tako triput dolazili u prednost. Neretvine igrače treba pohvaliti što su imali snage triput se vraćati u igru i uz malo sreće u finišu utakmice mogli su danas s terena izaći kao pobjednici.

Rezultati 26. kola:

  • Zagora – GOŠK 1:3
  • Neretva – Imotski 3:3
  • Neretvanac – Junak 3:1
  • Hrvace – Primorac Biograd 1:0
  • Kamen – BŠK Zmaj 4:1
  • Uskok – Jadran LP 2:1

Sutra se igraju preostale dvije utakmice 26. kola: Primorac (S) – Split, Urania – Croatia (Z).