Pobjedom je Neretva zaključila svoje zadnje domaćinstvo u jesenskom dijelu sezone (3:1). I to ne protiv bio koga, već u srazu s vrlo kvalitetnim protivnikom, Uranijom iz Baške Vode koja je do sada puhala za vrat vodećem Junaku.

Najavili smo da će danas Iza Vage igrati vrlo zanimljiva utakmica i nismo pogriješili. Na samom početku, u samo 12 minuta pala su čak tri gola.

U 2. minuti Šime Erjauc je iskoristio asistenciju Medića i rutinski savladao Jurića. Isto je ponovio samo dvije minute kasnije kada je golman gostiju obranio udarac Sršena, a Erjauc je odbijenu loptu spretno pospremio u mrežu za vodstvo Neretve 2:0. S Tako je mladi Erjauc na samom početku zaslužio biti proglašen igračem utakmice.

Međutim, Urania je vrlo kvalitetna momčad što je dokazala već u 11. minuti. Cvitanović je potegao s petnaestak metara neobranjivu loptu. Neretvin golman Mulać se rastegao koliko je god mogao ali je lopta bila isuviše precizna i jaka… Nakon toga Urania vrši pritisak i umalo su postigli izjednačujući zgoditak. Kožul je skinuo loptu s gol-linije. Gosti su još imali i jednu stativu te mogu žaliti što nisu na odmor otišli s izjednačujućim rezultatom.

Početkom drugog poluvremena Neretva je igrala borbeno, angažirano na svim pozicijama tako da gosti nisu imali previše prilika za zgoditak. Tada Urania pravi izmjene, u igru ulazi hitri Brazilac Lemos nad kojim je u 72. minuti Medić napravio prekršaj za drugi žuti i isključenje. Neretva je do 90. minute igrala s igračem manje, a trener Galov u igru uvodi D. Batinovića s namjerom da zatvori prolaze prema Mulaću u čemu je i uspio. Jer gosti nisu uspjeli iskoristiti prednost s igračem više. Naprotiv, golman Jurić se sve češće nalazio pred pritiskom Neretvinih veznjaka i napadača. U 75. minuti iz igre izlazi odlični Erjauc kojega zamjenjuje Eduard Raguž koji je u 83. minuti s dvadesetak metara izveo slobodni udarac. Lopta je pala par metara od gola i na iznaneđenje golmana završila u golu.

Pri kraju utakmice, točnije u sudačkoj nadoknadi, došlo je do naguravanja u kojem je Tomas nasrnuo na Kožula. Tada je s klupe u igralište uletio Jerković. Sudac Budan je Tomasu i Jerkoviću dosudio crveni karton te nakon toga odsvirao kraj utakmice. Na današnjoj utakmici je Budan pokazao čak devet žutih i tri crvena kartona od kojih je jedan bio drugi žuti, odnosno crveni. Kod domaćina su požutili Glibo, Kožul te dvaput Medić, a kod gostiju Tomas , Jurendić, Zor, Jezidžić i Lemos.

Ni ovoga puta nije izostala podrška s tribina Neretvinih navijača, Blue White Killersa.

Prije početka utakmice Draganu Brečiću Breji je dodijeljen Neretvin dres s brojem 500 jer je danas bio njegov 500. seniorski nastup.

Neretva je trenutno 6. na tablici i ima 22 boda. U zadnjem kolu jesenskoga dijela prvenstva Neretva će igrati protiv Uskoka na kliškom Megdanu.

Rezultati šest utakmica 14. kola:

  • Split – Zmaj 4:0
  • Junak – Kamen 2:0
  • Primorac BNM – Croatia 3:2
  • GOŠK – Jadran LP 2:0
  • Imotski – Hrvace 1:3
  • Neretva – Urania 3:1

Sutra će igrati: Primorac (S) – Zagora i Neretvanac – Uskok.

Tablica nakon današnjih utakmica: