Sinoć je u Gradskom kulturnom središtu u organizaciji Udruge “Veliko srce malom srcu” održan humanitarni koncert pod nazivom “Festival srca” na kojem su nastupili Dječja sekcija KUD-a “Metković” i glazbeni sastav Versi. “Festivalom srca” u Hrvatskoj se, u razdoblju od 7. do 14. veljače, obilježava Svjetski tjedan prirođenih dječjih srčanih bolesti, a svrha ovog koncerta je prikupljanje sredstava za kupnju opreme za praćenje rada srca kod djece sa kardiološkim oboljenjima.

Na početku koncerta publiku je pozdravila predsjednica Udruge Merita Manenica, koja je potom pozvala na binu članicu Udruge i mamu Milu Crnčević. Gospođa Crnčević je istaknula da su mali heroji, djeca sa srčanim oboljenjima, razlog ovog okupljanja pozdravivši sve one koji su došli, koji pomažu udrugu, sve sponzore te posebno dr. Željka Rončevića, sveučilišnog profesora sa mostarskog sveučilišta i kardiologa, koji je i prisustvovao samom koncertu.

Prvi su na pozornicu izašli Dječja skupina KUD-a Metković, nakon kojih su publiku nastavili zabavljati popularni Versi odsviravši desetak pjesama.

Na kraju koncerta iz Udruga je uručila zahvalnice Darku Peraku, koji je u svom staklarskom pogonu izradio suvenire te ih poklonio udruzi za humanitarnu prodaju, Dječjoj skupini KUD-a “Metković”, Versima, te naknadno Tiskari Plećaš i Mariju Ercegu.

Nakon koncerta zamolili smo za kratku izjavu uvaženog profesora dr. Željka Rončevića, koji nam je rekao: “Došao sam podržati ovu akciju udruge “Veliko srce malom srcu”. Kako sam dječji kardiolog, puno sam radio sa ovom djecom i znam koliko je važno da se srčane mane kod djece na vrijeme otkriju i na vrijeme operiraju. Drago mi je da ovdje ima djece koja su imale jako teške srčane greške i da su svi na vrijeme operirani.

Na kraju istaknimo i da se organizator uz ostale sponzore posebno zahvaljuje i Veletržnici Metković, na kojoj je prikupljeno oko 1500 kn i darovano Udruzi.

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/likemetkovic.hr/videos/1402372353169733/” width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]