Sve je spremo za početak Europskga prvenstva u kajak-kanu maratonu!  Večeras je na Ljetnoj pozornici Gradskoga kulturnoga središta u Metkoviću obavljena svečana ceremonija otvaranja prvenstva.

U svečanom mimohodu su predstavljene zemlje natjecateljice, njih 25 iz kojih nam dolazi oko 400 natjecatelja.

Program otvaranja su plesom i pjesmom uveličali članovi Kulturno-umjetničkog društva Metković i Mješovita klapa sv. Nikole.

Prije nego što je predsjednik Europskog kajak-kanu saveza Albert Woods proglasio prvenstvo otovrenim, sportašima i ostalima obratili su se gradonačelnik Dalibor Milan, zamjenica župana Žana Marević, predsjednik Hrvatskog kajak-kanu saveza Marko Ćurković.

Među uzvanicima su bili potpredsjednik Sabora Božo Petrov, saborski zastupnik Nikola Grmoja, gradski vijećnik Stipo Gabrić Jambo kao izaslanik gradonačelnika Milana Bandića, te načelnici susjednih općina.

Podsjećamo se, sve je počelo prije tri godine, točnije 2015. kada je Grad Metković prihvatio biti nominiran za ovu veliku sportsku manifestaciju.

Pred nama su četiri dana ispunjena natjecanjima vrhunskih sportaša. Prijenos uživo osigurat će Sportska televizija, a za gledatelje su postavljene tribine i veliki LED zaslon na Velikoj rivi. Stoga odvojite malo svoga vremena, prošetajte do Rive ili šetnice… Ipak je ovo do sada najveći sportski događaj u dolini Neretve.

Utrke će se od sutra, 5. srpnja pa do nedjelje, 8 srpnja održavati kroz jutro od 8 do 12 sati i popodne od 17 do 19 sati.