Unikatni božićni ukrasi Dunje Palaverse mnogima su već poznati i o njima smo pisali u nekoliko navrata. Sada je došao red predstaviti njezinu kolekciju unikatnih ukrasnih uskrsnih jaja koju je počela stvarati odmah nakon Nove godine.

Sva jaja su prirodna, guščja i pačja koja su prije obrade ispuhana. Dunja od velikih guščjih jaja izrađuje pravu čipku rezbareći ih posebnim alatima. Prije toga očisti ih dok ne budu potpuno bijela što zahtjeva mnogo truda, vremena i vještine.

Uz čipkana uskrsna jaja tu su i prekrasne pisanice koje izrađuje crnim voskom i bojama koje nanosi u slojevima što je poprilično zahtijevno. Riječ je o jednom od najstarijih tradicionalnih načina ukrašavanja uskrsnih jaja u Hrvatskoj.

Dunja svoju strast prema minijaturama pretvara u prava mala remek djela koja se mogu kupiti u prostoru Ljekarne Kusić-Palaversa u Ulici S. Radića (kod Lučkog mosta). Sav prihod je namijenjen potrebama Caritasa Župe sv. Ilije, a prije nekoliko godina sav prihod od božićnih ukrasa je donirala Humanitarnoj zakladi Iva Petrušić.

Prepuštamo vas fotografijama, one govore tisuću riječi…