Uspjeli su! Nakon sedam dana i prijeđenih oko 1000 kilometara, završio je danas 2. Memorijalni biciklistički maraton Prevlaka – Vukovar (Ilok) kojega su organizirali BK Metković i Udruga veterana 4. gbr HV-a DNŽ.

Šestorica upornih biciklista:Andreas Andi Dominiković,Pero Cuca Primorac,Kosta MalezijaStanko Dževlan, Dalibor Dado Talajić i Jakša Bulić u pratnji vozača Marija Kuzmana sudjelovali su danas u mimohodu od Vukovara do Borova Sela gdje su komemoraciji mučki ubijenih hrvatski redarstvenika. Prije toga su obišli vukovarsku bolnicu, njezin podrum u kojem su liječene tisuće hrvatskih branitelja i civila i odakle su na Ovčaru odvedeni ranjenici i odabrani branitelji Grada heroja.

Nakon komemoracije u Borovu Selu naši biciklisti su vozili posljednju dionicu do Iloka dugu 70 kilometara.  Posjetili su i nadaleko poznate Iločke podrume. Potom je uslijedio povratak…

Ovaj maraton je organiziran u spomen na 12 hrvatskih redarstvenika koji su ubijeni u Borovu Selu 2. svibnja 1991.

Našim biciklistima čestitamo na ovom podvigu. Nije im bilo lako… kiša, hladnoća i vjetar nisu ih mogli zaustavili u njihovoj namjeri da spoje krajnji jug s krajnjim istokom naše domovine. Ne sumnjamo da će ga ova ekipa ponoviti i sljedeće godine.

Za kraj donosimo fotogaleriju nastalu tijekom današnjega dana…