U Makarskoj se ovoga tjedna održava jedan od najvećih nogometnih turnira za niže uzraste, jedanaesti Mali zmaj kojega organizira HNK Zmaj.  Na ovogodišnjem turniru nastupaju 43 kluba iz 6 zemalja (Hrvatske, Češke, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Slovenije, Srbije) sa 86 selekcija u kojima sudjeluje oko 1300 nogometaša.

Nastupili su i Neretvini pioniri u kategoriji U-11 koje je vodio trener Frane Jurković. Predma nisu prošli skupinu, ostat će zabilježeno da su jedina ekipa kojoj nitko nije uspio zatresti mrežu, a bili su u poprilično jakoj skupini sa Hajdukom, Kustošijom , Arbanasima i Imotskim. Naši nogometni poletarci osvojili su šest bodova: tri neriješena susreta s rezultatom 0:0 (Kustošija, Arbanisi i Hajduk) i jedna pobjeda 5:0 (Imotski).

Evo kako je to bilo na utakmici s Hajdukom…

Po kvaliteti a i broju klubova ovaj turnir ušao je u službeni kalendar HNS. U tri uzrasne kategorije (U-9, U-11, U-14) nastupaju naši renomirani klubovi poput Hajduka, Dinama, Rijeke , Istre, Slaven Belupa, iz Češke dolaze dječaci Slavie čija prva momčad zajedno s Dinamom igraju Ligu prvaka te Sarajevo, Željezničar, Vojvodina, a iz naše Doline, uz Neretvu, nastupili su i dječaci Jadrana LP.