Danas je prvi dan natjecateljskog dijela Europskog prvenstva u kajak-kanu maratonu u kojem su se veslale pojedinačne utrke.

Prve su jutros u 8 sati stazu dugu 19 km odveslale juniorke u kajaku (K1) Odmah nakon njih su krenule i juniorke u kanuu (C1) čija je staza iznosila 11,8 km.

U 10 sati je krenula treća utrka u kajaku (K1) za žene do 23 godine koje su odveslale stazu dugu 22,6 km, a potom i prva muška utrka u kanuu (C1) za juniore duga 19 km. Nakon određenog broja krugova na Neretvi veslači su sa svojim plovilima pretrčali stazu od Male rive do Lučkoga mosta.

Gledatelji su mogli pratiti tijek utrka na video-zidu koji je postavljena na Velikoj rivi uz komentar službenog komentatora i našega Zlatka Volarevića Dilajle. Prijenos uživo možete pratiti putem ovoga linka.

Nakon prvih četiriju utrka u podne su u Gradskom parku podijeljene prve medalje iz ruku čelnih ljudi europskog i hrvatskog kajak-kanu saveza. Među najuspješnijim su bili djevojke i mladići iz Mađarske, potom Poljske i Engleske.

Popodne u 17 sati startat će dvije utrke juniora, obje u kategoriji K1 (kajak pojedinačno) u dužini staze od 22,6 km.