Na kraju maratonske lađarske utrke u Pločama su dodijeljene plakete i medalje, ne samo najuspješnijim ekipama već i pojedincima za dugogodišnje sudjelovanje u Maratonu lađa.

Plakete za izveslanih 20 maratona lađa dobili su Domagojevi gusari-Vid i pojedinci Hrvoje Medak, Branko Markota i Miro Matić, a Petar Brljević za sudjelovnje na 15 maratona lađa.

Dodijeljene su plakete i zaslužnim pojedincima Marku Marušiću, Milojku Glasoviću i Pavi Jerkoviću. 

Plaketu za fair-play pripala je ekipi Čeljevo-Čapljina. Ove godine je po prvi put novčanim iznosom nagrađeno prvih deset rangiranih ekipa.

Trećeplasiranoj ekipi Gusara medalje je predao predsjednik UL Neretve Dalibor Obradović, a mali Domagojev štit u trajno vlasništvo član Uprave HEP-a Petar Sprčić.

Bjelovarskim Argonautima srebrne medalje je predao župan Nikola Dobroslavić, dok im je metkovski gradonačelnik Dalibor Milan predao mali Domagojev štit u trajno vlasništvo.

Veliki prijelazni Domagojev štit pobjedničkoj ekipi Stabline uručila je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, medalje im je oko vrata objesio zapovjednik Hrvatske ratne mornarice komodor Ivo Raffanelli, dok im je mali Domagojev štit u trajno vlasništvo predao gradonačelnik Ploča Mišo Krstičević.

Foto i tekst: Udruga lađara Neretve