Trenutno se u Dolini Neretve i na Makarskom primorju održava Turistička burza PUT, najstariji i jedan od značajnijih hrvatskih B2B turističkih susreta koji okuplja djelatnike iz agencijskog poslovanja, hotelijerstva, pružatelja turističkih usluga, sustava turističkih zajednica i turističkih novinara. Na susretu sudjeluje 80 turističkih subjekata, odnosno preko 160 osoba iz Hrvatske, Češke, BiH, Kanade, Slovačke i Mađarske.

Organizatori 21. Burze su destinacijska menadžment kompanija DMK Vall 042 iz Varaždina  i Udruga hrvatskih putničkih agencija. Suorganizatori ovoga projekta koji traje od 13. do 16. studenog 2019. su Agro etno park Žabac (Badžula), Hotel Labineca i TZ Gradac, a u program su uključeni Prirodoslovni muzej Metković i KUD Metković.

Jučer, prvoga dana susreta organiziran je posjet Dolini Neretve što je uključivalo razgledavanje Ornitološke zbirke Prirodoslovnog muzeja Metković, posjet novootvorenom Agro etno parku Žabac u Badžuli gdje je bilo i upoznavanje s turističkom ponudom Doline Neretve te večera za sve sudionike susreta. U zabavnom dijelu programa nastupio je KUD Metković.

Danas će u Gracu u Hotelu Labineca biti poslovne radionice za turističke djelatnike (Workshop B2B), dodjela godišnjih nagrada Simply the Best te aktivni obilazak Makarskog primorja.

Treći dan je rezerviran za stručna predavanja. Teme će biti Izazovi ekonomije sjajnih doživljaja u turizmu 21. stoljeća i Kako kreirati interaktivan turistički proizvod.

U ovom programu sudjeluje 27 turističkih zajednica iz cijele Hrvatske, među kojima su i turističke zajednice gradova Metković i Ploče.

Foto: Studio Veraja