Večeras je u kazališnoj dvorani GKS-a održana svečanost povodom 30. obljetnice osnutka ogranka HDZ-a u Metkoviću koji se dogodio u studenom 1989. u kući Živka Obšivača Žike u Vrbovcima i na kojem je prisustvovalo 19 inicijatora među kojima je bio i Luka Bebić.

Prisutne je na početku pozdravio predsjednik GO HDZ Metković Dalibor Milan. Pozdravni govor Luke Bebića u kojem se on prisjetio okolnosti u kojima je osnovan HDZ u Metkoviću pročitao je Ivan Menalo. U ime osnivača ogranka kratko se na obratio Joško Jelaš. Prisutnima su se obratili župan Nikola Dobroslavić, ministrica poljoprivrede Marija Vučković, izaslanik glavnoga tajnika stranke Gordana Jandrokovića Božidar Kalmeta, izaslanik predsjednika stranke Andreja Plenkovića Branko Bačić.

Uz brojne članove i simpatizere HDZ u Metkoviću i okolici na svečanosti su bili prisutni zamjenici župana Žaklina Marević i Joško Cebalo te čelnici lokalnih samouprava s područja doline Neretve. U glazbenom dijelu programa nastupila je Mješovita klapa sv. Nikola.

Skup je bio i u ozračju predstojećih predsjedničkih izbora pa su govornici iskoristili priliku pozvati svoje članstvo na podršku svojoj kandidatici Kolindi Grabar Kitarović. Nakon svečanosti upriličen je domjenak u atriju GKS-a.