Jučer popodne u prostorijama Karata kluba Metković održano je polaganje za majstorsko zvanje u karateu, 1. dan, odnosno crni pojas kojem su pristupili članovi Kluba Ante Krstičević, Lina Šutić i Petar Borovac. 

Oni su pred roditeljima, trenerima, Upravom kluba i ispitivačkom komisijom Hrvatskog karate saveza punih sat vremena pokazivalo svoje znanje u kihonu-karate tehnici, katama i kumite-borbama.

Nakon što su uspješno položili ispit, skupa sa Emom Vidović koja je to položila prije njih, pristupili su dodjeli majstorskog zvanja čime su upisani u knjigu karate majstora Svjetske karate federacije.

Majstorska zvanja im je udijelio Denis Žderić, predsjednik Komisije za pojaseve Hrvatskog karate saveza a svečanom činu dodjele pojasa sudjelovali su i predsjednik Kluba Kristijan Krstičević i predsjednik Nadzornog odbora Dario Bukvić.

Ante Krstičević i Petar Borovac karate treniraju više od 9 godina, nosioci su mnogobrojnih medalja sa međunarodnih klupskih turnira a s mnogih turnira su se vratili kao zlatni u svojoj kategoriji. Višestruki su prvaci Županije i Dalmacije. Također su u širem krugu reprezentacije Hrvatske u kadetima i juniorima te su zabilježili više nastupa za reprezentaciju Hrvatske u Bratislavi i na Svjetskoj karate ligi za mlade u Umagu i Sofiji u Bugarskoj. Više puta su bili na pripremama reprezentacije Hrvatske.

Lina Šutić karateom se bavi 9 godina, nositeljica je mnogobrojnih međunarodnih klupskih turnira i u svojoj kolekciji ima mnogobrojne medalje i višestruka je prvakinja Županije i Dalmacije. Najvrjednija njezina medalja zlatnog sajaja je ona za prvakinju države u uzrastu mlađih kadetkinja (12 – 13 god). Lina je također nastupala za reprezentaciju Hrvatske u Bratislavi te je zabilježila višestruke nastupe na Svjetskoj karate ligi za mlade u Umagu i Sofiji i na prvenstvu Balkana.

Ema Vidović karateom se bavi 9 godina, nositeljica je mnogobrojnih međunarodnih klupskih turnira i u svojoj kolekciji također ima mnogobrojne medalje i višestruka je prvakinja Županije i Dalmacije. Ema je također nastupala za reprezentaciju Hrvatske te je zabilježila višestruke nastupe na Svjetskoj karate ligi za mlade u Umagu gdje se plasirala u repasaž za broncu, ali zbog ozljede nije mogla nastupiti i plasirala se na 9 mjesto u kategoriji od 40 natjecateljica.

Nakon polaganja održan je svečani domjenak za sve prisutne.