Danas je održan drugi po redu TOMMY Mandarine Halfmarathon – METKOVIĆ ’18 u organizaciji SU Neretva Run koji se trčao gradskim ulicama na dionici dugoj 21 km, od starta u Vidu do cilja u Sportskoj ulici.

U polumaratonskoj utrci je sudjelovalo 350 natjecatelja iz 13 zemalja. U muškoj konkurenciji je pobjednik Kenijac Stenli Kipruto, član AK Mladost iz Užica koji je dionicu pretrčao za 1:10:50. Drugi je bio Osman Junuzović iz Doboja, a treći Zaim Šuman iz Goražda. U ženskoj konkurenciji najbrža je bila Olivera Jevtić iz Užica koja je postavila novi rekord utrke (1:13:17). Druga je bila Šibenčanka Radmila Maksimović, a treća Amela Trožić iz Sarajeva.

U programu su uz polumaratonsku bile još dvije utrke.

Trčala se i humanitarna utrka TRKzaŽIVOT u dužini 4 500 m u kojoj je sudjelovalo 217 trkača iz 5 zemalja. U muškoj konkurenciji najbrži je bio Metkovac Ante Živković (AK Dubrovnik) koji je stazu pretrčao za 15:09. Drugi je bio Uroš Gutić iz AK Bosna, a treći Emir Hastor iz AK Goražde. U ženskoj konkurenciji najbrža je bila Metkovka Lukrecija Krstićević (RK Jerkovac) s prolaznim vremenom 19:01. Druga je bila Helena Gleđa iz Dubrovnika, a treća Sara Šiljeg iz RK Jerkovac.

Zadnja na rasporedu je bila T-reklam dječja utrka koja se trčala u dužini od 200 m u kojoj je nastupilo 185 djece iz 5 država. U ovoj utrci nije bio bitan rezultat već sudjelovanje. Popis najmlađih sudionika na današnjoj sportskoj manifestaciji možete vidjeti na portalu stotinka.hr.

Ukupno je u svim utrkama ovogodišnjeg izdanja TOMMY Mandarina Halfmarathona sudjelovalo 613 trkača iz 15 zemalja. Kako je to bilo. možete pogledati u fotogaleriji… vidimo se dogodine…