Karate klub Metković je polaganjem za viša učenička zvanja i Božićnom klupskom zabavom za svoje članove završio uspješno natjecateljsku godinu 2018. godini. Od 92 člana kluba, 63 je ispunjavalo uvjete za polaganje, a 41 član je uspješno položilo ispit te su sad nosioci jednog zvanja više.

Tijekom 2018. naši mladi karataši su se natjecali na dvadeset i dva karate turnira na kojima su osvojili 48 zlata, 34 srebra i 54 bronce. Najvrjedniji rezultati u 2018. su dva srebra i tri bronce sa državnih prvenstava i dva srebra sa Prvenstva Balkana.

Devet natjecatelja kluba imali su 12 nastupa za reprezentaciju Hrvatske u mlađim uzrastima (učenici, mlađi kadeti, kadeti i juniori) te su osvojili dvije medalje za našu reprezentaciju.

Osvajači medalja za reprezentaciju Laura Ćulum i Ante Leontić proglašeni su najboljim natjecateljima kluba u 2018., osvojivši srebrene medalje za Hrvatsku na Prvenstvu Balkana i dvije državne medalje, te mnogobroje medalje na drugim kontrolnim međunarodnim turnirima.

Božićni domjenak je protekao u ugodnom druženju sponzori kluba su pripremili prigodni domjenak i klupske kalendare za poklon svim članovima kluba.

Uprava, treneri, natjecatelji i početnici raduju se novoj 2019, kad prelaze u nove veće prostorije na istoj adresi, ali u većem i ljepše uređenijem dijelu zgrade Volare Concepts, bivši Anaid. Također klub želi naglasiti jedno veliko hvala i Gradu Metkoviću, kao glavnom sponzoru, na finacijskoj pomoći kroz Zajednicu športova grada tijekom 2018, te hvala i drugim sponzorima Volare Concepst, Nela Art Hair, K&D autoservis, Profili.hr i Delta rez koji su skupa sa roditeljima nesebično pomogli djeci kod odlazaka na natjecanje. Na kraju klub se zahvaljuje portalu LIKEmetkovic.hr na nesebičnoj i besplatnoj promidžbi kluba, bez kojeg javnost ne bi znala za naš rad i rezultat – poručju iz Karate kluba Metković.

Želimo da Božić donese svima radost u srcu, zdravlje i sreću, a da nova 2019. bude sretna, puna blagostanja svim članovima Kluba, njihovim roditeljima, sponzorima, medijima, prijateljima i simpatizerima… – stoji u čestitci KK Metković.